Van Opa Herweijer

historie-pand-de-leeuw
Pepermunt De Leeuw…

Het verhaal Chobon begint bij Teunis Herweijer. In de jaren dertig wordt mede door opa Teunis Herweijer een pepermuntfabriek opgericht. Er worden naast pepermunt ook diverse suikerwerk producten gemaakt. Op de locatie van de fabriek, de Oosterstraat in Vlaardingen wordt later ook een toonbank geplaatst en daarmee startte de directe verkoop naar de consument.

chobon-chocolade
Chobon bonbons

Op vader
In 1958 start zoon Henny Herweijer een nieuw verkooppunt in Vlaardingen. Een klein winkeltje op de Hoogstraat 85. De winkel: “Chocolaterie de Leeuw” was een succes. Een grotere locatie werd gevonden voor de winkel en Hoogstraat 141 werd de nieuwe winkel, uitgebreid met banket van banketbakkerij van broer Sjaak Herweijer. Het naoorlogse Vlaardingen is een stad die hard groeit. De wijk Holy ontwikkelt zich en dat bied mooie kansen. In het Winkelcentrum Holierhoek opent de tweede winkel “de Leeuw” van waaruit de verkoop van broodassortiment start. Ook een filiaal van “de Leeuw”op winkelcentrum de Loper opent haar deuren met verkoop van brood- en banket assortiment. Het is in deze winkel waar de start ligt van de verkoop van luxe bonbons en verpakkingen.

Op dochter
De filialen zijn in de loop van de jaren één voor één van de hand gedaan om op het winkelcentrum de Loper een nieuwe uitdaging te beginnen: Chocolaterie & Bonbonnerie Chobon. Een groot assortiment chocolade producten, handwerk en room/populair bonbons, marsepein en vele cadeau verpakkingen. De derde generatie is inmiddels in de winkel, kleindochter Agnes Herweijer. De handelsnaam “de Leeuw” heeft in 2010 zijn 70 jarig bestaan gevierd en Chocolaterie & Bonbonnerie Chobon bestaat alweer 28 jaar!