Van Opa Herweijer

historie-pand-de-leeuw
Pepermunt De Leeuw…

Het verhaal Chobon begint bij Teunis Herweijer. In de jaren dertig wordt mede door opa Teunis Herweijer een pepermuntfabriek opgericht. Er worden naast pepermunt ook diverse suikerwerk producten gemaakt. Op de locatie van de fabriek, de Oosterstraat in Vlaardingen wordt later ook een toonbank geplaatst en daarmee startte de directe verkoop naar de consument.

chobon-chocolade

Op vader
In 1958 start zoon Henny Herweijer een nieuw verkooppunt in Vlaardingen. Een klein winkeltje op de Hoogstraat 85. De winkel: “Chocolaterie de Leeuw” was een succes. De verkooppunten worden uitgebreid met de winkels op Winkelcentrum Holierhoek & winkelcentrum de Loper ; De winkel waar de start ligt voor verkoop van ambachtelijke bonbons en geschenkverpakkingen.

Op dochter
De filialen zijn in de loop van de jaren één voor één van de hand gedaan om op het winkelcentrum de Loper een nieuwe uitdaging te beginnen: Chocolaterie & Bonbonnerie Chobon. Een groot assortiment chocolade producten, handwerk en room/populair bonbons, marsepein en vele cadeau verpakkingen. De derde generatie is inmiddels in de winkel, kleindochter Agnes Herweijer. De handelsnaam “de Leeuw” heeft in 2010 zijn 70 jarig bestaan gevierd en Chocolaterie & Bonbonnerie Chobon bestaat alweer 30 jaar!